19 юни, 2019
04:51

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Заседание за готовността за зимния сезон бе проведено в Община Варна

ноември 22nd, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
116
5ba408dd346edb43a9286ca93edca8d2

Заседание на Съвета за намаляване риска от бедствие и Общинския съвет за сигурност бе проведено днес в Община Варна с единствена точка – проверка на готовността за зимния сезон. По данни на метеоролозите дните около Коледа във Варна ще бъдат без снеговалеж, по-ниски температури се очакват около Нова година. В началото на 2019 г., през януари и февруари, синоптиците прогнозират по-меко време от обичайното.

Четири фирми са ангажирани с поддръжката на уличната мрежа при зимни условия. „Инфраексперт” ЕООД отговаря за район „Одесос“; „Хидрострой АД“ – за „Приморски“; „ЗМБГ“ АД – за „Аспарухово“, с. Звездица, с. Константиново; „Инжстройинженеринг” ЕООД – за „Вл. Варненчик“, с. Казашко, с. Тополи, за район „Младост“ и с. Каменар. Представители на фирмите обявиха, че имат готовност за реакция при снеговалеж – разполагат с необходимата техника, осигурени са инертни материали, изготвени са оперативни планове. Всяка от фирмите трябва да разполага за дежурствата с минимум 5 броя машини, с дежурен диспечер и шофьори. При необходимост имат задължение да осигурят допълнително оборудване – мини челни товарачи, багери, фадроми.

До края на месец ноември ще бъде извършена проверка за готовността на фирмите на място, заяви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

Училищата и детските градини, детските ясли и социалните звена в Община Варна са осигурени с отопление, медикаменти и хранителни продукти. Доставени са сол и пясък. Приютът за временно настаняване може да приеме до 100 души, като в момента в него са настанени 36 лица. Изготвен е списък с хората, които са на хемодиализа, за подкрепа при необходимост.

От общинското дружество „Градски транспорт“ ЕАД заявиха, че автобусите са подготвени за зимата, извършен е инструктаж на водачите, фирмата разполага с машини и пясък за почистване и обезопасяване на паркинга на дружеството. От „Енергопро“ обявиха, че са осигурени 10 екипа за 24-часови дежурства, има и дежурна аварийна група. От „ВиК-Варна“ докладваха, че са проведени мероприятия за подготовка на работа в есенно-зимни условия. Направена е профилактика на основните главни водопроводи. Областната дирекция на МВР-Варна има изготвени планове и е готова за обезпечаване на движението на МПС.

Представители на районните кметства заявиха, че са сформирани комисии, които осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка. Има готовност за приоритетно обработване на подходи към училища, детски и медицински центрове в снежни условия.

До края на месеца трябва да бъде проведена среща между представители на фирмите, изпълняващи почистването на уличната мрежа при зимни условия, с комисиите в районните администрации. „Целта е подобряване на контрола и отчитане на извършената работа при снегопочистването. Напомням, че организацията на дейността на фирмите по райони – в „Аспарухово“, „Одесос“, „Приморски“, Владиславово“ и „Младост“ – се прави от районните кметове. Те отговарят за контрола, проверките, проследяването с джипиеси, отчетите на фирмите, въз основа на които след това ще бъде заплащано на изпълнителите“, заяви Христо Иванов.

Прегледа
116

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Заседание за готовността за зимния сезон бе проведено в Община Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+