20 юни, 2019
22:52

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Делвата и крепостната стена да станат интегриран в булеварда музей на открито

април 9th, 2015 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
1 0
Прегледа
1615
ulica5

Делвата и крепостната стена да станат интегриран в булеварда музей на открито поиска Борислав Гуцанов. Само ден след като обявиха намерението си да ги вкарат в музея, музейните работници натовариха радващата се на огромен интерес от варненци и гости на града делва и я отнесоха в музея. Започват да разглобяват и крепостната стена за да последва делвата в някой тъмен ъгъл на музея.

 

 

ulica4В  същото време жителите и гостите на София скоро ще могат да наблюдават как върви възстановяването на археологическите находки през стъклен купол. Той ще е в Ларгото, което ще бъде превърнато в пешеходна зона, съобщи днес министърът на културата Вежди Рашидов. Той провери хода на строително-монтажните работи на първия етап от проекта „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“.

За София може музей на открито, привличащ туристи, за Варна обаче не. Ще гледаме павета, според нареждане на Министерството на културата.

Борислав Гуцанов се ангажира при нужда да съдейства за изработване на проект за подобен интегриран музей, вграден в инфраструктурата на бул. „Княз Борис I“, както и ако се наложи, с намиране на ивестиции за изграждането му:

 

,,Чета днес, че археологическите находки, разкрити при разкопаването на центъра, ще се местят в музея. Ще кажете, така трябва, защото е видно какво се случи с тях при последните дъждове. Аз обаче смятам, че те трябва да останат на централната пешеходна зона и да бъдат превърнати в Музей на открито.

Няма нужда от откриваме топлата вода, след като някой вече го е сторил. Остават там, където са открити, оформят се като експонати под стъклен купол или плоскост.

ulica3Прави се ефектно осветление в тъмната част на деня и Варна се сдобива с нова туристическа атракция. Тя може да бъде успешно рекламирана като част от забележителностите на Варна. Ще бъде включена в туровете на групите чужди туристи, които минавайки по пешеходната зона ще се отбият и в магазините наоколо. Ще бъде атракция и за варненци. Докато се разхождат децата ще могат да научат частица от историята на града си. При това забавно и интересно. Мога да изброявам още и още в подкрепа на идеята след ремонта, които се надявам, че наистина ще приключи както е по проект до 20 май, централната пешеходна зона на Варна да стане Музей на открито.

Иначе какво? Ще приберат находките. Ще ги пазят и съхраняват в музея на закрито. Ремонтните бригади ще сложат едни плочки и вече по традиция ще ги пренареждат по няколко пъти, за да се усвояват едни средства по проекти.

Е, стига с това! По-добре Варна да има Музей на открито. Нали сме туристически град.

Или искаме да бъдем такъв само на думи, а не на дела. Започвам разговори с археолози и архитекти, за да оформим точен план как и какви инвестиции са нужни, за да стане бул. „Княз Борис I“ музей.“

И така, въпросът е искаме ли туристи по централната улица на Варна, или ще чакаме групи да влязат в някоя тъмна зала на музея?

Какво ли мислят търговците по ,,Княз Борис I“ и всички варненци изхранващи семействата си с приходи от туристите.

С какво ще привлечем туристите по улиците на красивия си и надяваме се обновен до лятото град, ако не със исторически арте факти и забележителности, както прави всяка нормален град разчитащ на туризма-примери много в съседни Турция и Гърция.

СОФИЯ:

 

ulica

 

ВАРНА:

ULICA6

Прегледа
1615

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Делвата и крепостната стена да станат интегриран в булеварда музей на открито

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+