20 юни, 2019
22:56

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Най-дългото великденско хоро ще бъде на 12 април – неделя

април 9th, 2015 | Публикувал: Боби Илиев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
19
865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741f0af4792434cbb434299b8dfb6fc3fb5

9 април, Четвъртък
15,00 ч. в залите на Етнографския музей ще бъде открита изложба с великденски яйца, обредни хлябове, козунаци и картички. Участниците от Исторически музей – гр. Ихтиман; Народно читалище „Димо Цонков 1927“, с. Звездица; ОУ „Захари Стоянов“, Варна; ОУ „Константин Арабаджиев“, Варна; ОУ „Й. Йовков“; ОУ „Патриарх Евтимий“, Варна; II Основно училище „Н. Й. Вапцаров“, Варна; Начално училище „В. Левски“, Варна; ЦДГ № 25 „Братя Грим“, Шумен; ЧДГ „Мечтатели“, Варна; Център за говорна рехабилитация, гр. Варна и др., ще покажат своите произведения, представящи традиционните и по-съвременни елементи на християнския обичай.

18,30 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ Великденски концерт ще изнесе Хорът на варненските момчета и младежи с диригент Дарина Кроснева и пианист Светлана Панайотова. Варненските таланти ще представят традиционни творби от български и чуждестранни автори.

10 април, Петък
10,30 ч. Официален старт на регатата „Бриз Пролет“ в езерото, с която младите ветроходци от СК „Черно море Бриз“ ще открият ветроходния сезон в детско-юношеските и олимпийски.
19,00 ч. Опело Христово.

11 април, Събота
Община Варна и Асоциацията на ветераните спортисти, деятели и спортни съдии организират XIV Международен турнир по футбол в памет на Г. Димитров и X Международен турнир по волейбол в памет на И. Капитанов. Турнирът ще се проведе в к-с „Черно море“.

23,45 ч. Пасхална литургия в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. В съботната вечер ще бъде осигурен безплатен транспорт от общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД. Две автобусни линии ще работят с извънредно работно време – №22 и №2+17. Автобус по линия №22 ще тръгне от сп. „бл. 407“ в кв. „Владислав Варненчик“ в 23.20 ч. От спирка „Пощата“ в обратна посока автобусите ще тръгнат в 00.40ч., 01.30ч. и 02.30ч. Автобус по линия №2+17 ще тръгне от Галата в 23.10 ч., а от сп. „Матроски клуб“ в обратна посока в 00.40 ч., 01.30ч., 02.30 ч.

12 април, Неделя
В 11,00 ч. служба „Втора възкресение“ – Катедрален храм „Свето Успение Богородично“
В 11,00 ч. на входа на Морската градина до ФКЦ ще се извие най-дългото великденско хоро. Сред участниците ще бъдат танцьорите от продуцентска къща „Пирина“, детски фолклорен състав „Меранза“ при НЧ „Елин Пелин“, танцови клубове „Шарена гайда“, „Дивни танци“, „Мераклийски танцов състав“ и мн. др., както и фолклорните изпълнители Илия Луков и Кичка Христова.

Прегледа
19

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Най-дългото великденско хоро ще бъде на 12 април – неделя

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+