21 ноември, 2018
12:50

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

НАП продава на търг ,,вещ“ -куче порода ,,питбул“ отнето в полза на държавата!

юли 10th, 2016 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
1 0
Прегледа
11 843
NAP

Уникален търг ще се проведе на 20.07.2016 г във Велико Търново. Служителя на НАП Велико Търново Галин Георгиев е обявил за продажба черен питбул отнет в полза на държавата. Цената на кучето , третирано от българския съд като вещ е 150 лв.

Кучето е отнето по присъда на Районен съд Велико Търново заедно с каишка и нашийник. Собственика на кучето/вещ според съдия Емил Бобев/ е задържан с марихуана на стойност 136 лв. При задържането му е оказал съпротива и кучето му го е защитило. В резултат осъдения  и кучето му , на 19.08.2015 г. в гр. В. Търново, ул. Плиска, пред № 5, причинил на П.И.И. – полицейски орган при РУ – В. Търново, при изпълнение на функцията му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, съпроводено с болка и страдание по време на възстановително-оздравителния процес, за срок от около 20 дни.

Ето какво казва съдът:

На основание чл.381, ал.5, т.6, пр.1 от НПК, вр. чл.53, ал.1, б.”А”, пр.2 от НК приобщеното като веществено доказателство с протокола за оглед на местопроизшествие от 19.08.2015 г. на ул. Плиска пред № 5 в гр. Велико Търново 1 бр. черно куче, от мъжки пол, порода „Питбул”, предадено на отговорно пазене с протокол от 10.09.2015 г. на Н ПТ. с ЕГН **********, като вещ, послужила за извършване на умишлено престъпление по чл.131, ал.2, пр.4, т.3, вр. чл.130, ал.1 от НК и 1 брой електронна везна, сива на цвят, с пластмасов капак и със залепени в горната им част цветни лепенки, иззети с протокол за претърсване и изземване от 19.08.2015 г. в апартамент на *** в гр. Велико Търново, намираща се на съхранение при домакина на РУ Велико Търново и послужила за извършване на умишлено престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, алт.1, т.1, пр.1 от НК, които принадлежат на виновния, СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата.

И така, държавата не може да се грижи за ,,вещта-куче питбул“, която е отнела. И обявява търг на цена 150 лв.

Абсурдността на случващото се е видна. Надяваме се хора от района на Велико Търново, обичащи животните и спасяващи такива, да се включат и откупят отнетата но ненужна на държавата ,,вещ“ -мъжко куче Питбул и да не позволят купено на стойност 3 стека цигари куче, да попадне в ръцете на хора, които ще го ползват за друга незаконна дейност, каквато се явява поне според НК организираните боеве с кучета.

NAP3 nap2 NAP

Прегледа
11 843

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - НАП продава на търг ,,вещ“ -куче порода ,,питбул“ отнето в полза на държавата!

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+