21 февруари, 2018
09:21

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

  ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВАРНА

  7 юли, 19.30 часа, ФКЦ, ЗАЛА 1ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ bulgaran 18.07 - 21.00 часа Летен театър КОНЦЕРТ НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ bulgaran "Вражалец" на 14 и 15 юни от 19.30 часа зала 1 ФКЦ bulgaran 25 и 26.07 - 19.30 часа - ФКЦ, ЗАЛА 1 ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС bulgaran Виртуозите на хармониката - 29 март от 19.30 часа, ФКЦ зала 1 bulgaran

Шеф Манчев да си погледне ресторанта, пък после да разревава колегите си

март 19th, 2015 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
1 1
Прегледа
13 411
manchev

Който е безгрешен да хвърли камък, казано е в Библията за такива като шеф Манчев, които в предаването Кошмари в кухнята докарват до рев колегите си, понеже не им била достатъчно добра кухнята или изчистена банята. А какво става в неговия ресторант Кактус? Първо прави впечатление недотам законния навес над улица Солунска. Влизаме и вляво от вратата виждаме табелата за отличник на Трипадвайзър с 4 звезди. В същия миг обаче носът ни усеща облъхване от тежка миризма на готвено – знак, че проветряването в ресторанта не е на нужното равнище, хеле пък за елитен ресторант. Поглеждаме вдясно към по-ВИП частта, където столовете са малко нещо меки. Въпреки че сме с аутфит очевидно комбиниращ Бърбъри, Бос, Ралф Лорен и Монклер, за нещото като шеф дьо зал не сме на ниво. Праща ни нагоре. Докато вървим към междинното ниво, лъхва ни миризма от тоалетната в интермедията. Някой ще каже –това е зле, но ние приемаме нещата положително – така човек не забравя да си измие ръцете. Влизаме и – о, ужас, съзираме недотам чистото огледало с останки от петна и ръжда, зачерняващия възнисък таван във възтясното антре на тоалетната, която е време да се ремонтира. После поемаме нагоре. Човек, висок над 1,50 м рискува да не се удари на стената между това и по-горното ниво. Даже, по обратния път, установяваме, че нечия твърда глава е поотчупила парченце от ръба. Някой друг би се сетил да сложи нещо меко на преградата, без друго стената отдавна не е боядисвана или пък това е направено некачествено. Настаняват ни в средния салон. Предлагат ни обедно меню, но още като чуваме алтернативите – топеница, пълнени чушки с кайма и ориз и шишче, се питаме ние в стола на Вазовските машиностроителни заводи ли сме или в ресторанта на шеф Манчев, който претендира за изящество в кухнята, гурме и европейщина???!!!Надзъртаме в менюто. Няма да ви занимаваме с грешки на изписване, но няма и да пропуснем да отбележим – никакъв стил. Ако ресторантът е с мексикански препратки – защо няма нищо латиноамериканско. Поиталианчените неща звучат неубедително, пофренчените – също.

 

Избираме супа с посбърканото название „СаУмАн Чаудър”. Първо за името. Понеже на английски salmon се пише по този начин, се чете салмън – доста различно от саУмАн. После, забавно е, че келнерът идва да я сипва с черпак, но очакването му да бъде спрян почти веднага, за да не би да се напълни купата до обичайното ниво, е смущаващо. За основно искаме пъстърва, пълнена с билки, като предполагаме, че щом са пълнили рибата, в кухнята и са я филетирали. Да, ама не! „Не! Обезкостена е”, казва келнерът. „Значи няма костици, значи е филетирана”, надяваме се ние. Оказва се, че е махната само основната кост, а занимавката с досадните и стотици дребни е оставена на народа. Избираме пиле скарамоца. Сервират ни филе, залято с въпросното сирене или близко до него, ала сосът прави впечатление не само на възмазен, както личи на фотото, ами направо си е залоен по краищата. Да прощава шеф Манчев, ама такова явление не сме виждали не само в добър, ами и в редови италиански или френски ресторант. Всъщност, в тези страни да се намери лош ресторант е истинско чудо. Ако шефът не е дочул, нека го информираме, че съвременната кухня задължително е здравословна. Или поне пести мазнини, не прелива от тях, както онова, което ни сервираха и за първо, и за второ при него.

 

Да кажем нещо и за интериора. Два от етажите на заведението – този, за който пишем и по-горния, са с възможно най-евтини столове, но по-кофти са т.нар. картини по стените, които приличат на упражнение на кандидат-гимназист, който ще бъде скъсан на изпита за Художествената гимназия. И това сами можете да видите.

източник http://19min.bg/

Прегледа
13 411

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Шеф Манчев да си погледне ресторанта, пък после да разревава колегите си

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  Четете ни във Фейсбук

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+