16 юни, 2019
08:23

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Варненско семейство готово да се самозапали пред съда, за да защити единственото си жилище

октомври 3rd, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1117
818947

Семейството, за което Varna24.bg разказа в материала „Банка докара варненско семейство до просешка тояга, адвокати и ЧСИ ги довършиха“, е готово на крайни действия, за да защити единствения си дом, в който се грижи за дете с аутизъм. Хората са отчаяни от непрестанните атаки на частен съдебен изпълнител, който периодично прави опити да въведе във владение купувач на имота, закупил апартамента на ниска цена при трети търг, въпреки че текат процедури и оспорвания от страна на собствениците на жилището.

Припомняме, че до това положение се стига, след като преди години семейството се вижда в невъзможност да заплаща високите вноски по кредита, теглен от банката за закупуването на апартамента. След известно забавяне се стига до съдебни дела с банката, намесването на колекторски фирми и частен съдебен изпълнител. Докато хората се опитват да възстановят правото си да погасяват дългът си, имотът им е обявен за продан и продаден на смешна цена след трети търг. От тогава започват атаките на частния съдебен изпълнител да освободят апартамента, в който те се грижат и за дете с аутизъм. Частната съдебна изпълнителка не подбира средства и сезира дори отдел „Закрила на детето“, че момченцето може да остане на улицата, защото жилището ще бъде отнето. Благодарение на адвокат Петър Николов детето е спасено от настаняване в социален дом и върнато на майката, но семейството продължава да живее и се грижи и за майката, и за синът й в единственото жилище, което има и да се бори за правото си да го запази.

Хората са пуснали жалби до прокуратурата, десетки до съда не само у нас, но и в Страсбург, но са отчаяни, че помощ не идва от никъде. Затова са на път да предприемат драстични мерки и заплашват да се самозапалят пред варненския съд, за да им бъде обърнато внимание. Ето какво още споделиха те:

„В нашия случай нещата стигнаха до там, че предстои пореден въвод на купувача на нашия апартамент в жилището ни, докато все още съдът не се е произнесъл окончателно по нашите жалби и оспорвания. Служител на ЧСИ Даниела Янкова ми се обажда, че ако не се отзовем на датата в жилището те ще извикат ключар, за да ни отстранят от апартамента. Така бях предупреден по телефона“, разказа мъжът.

„Върху нас се упражнява системен натиск и тормоз за освобождаване на единственото ни жилище, а в това време текат съдбини процедури, оспорвания, в прокуратурата има заведени жалби за проверка. Тези проверки текат и все още никой не се е произнесъл. Според адвокатката, която се бори за правата ни, този въвод, който ЧСИ иска да направи, е напълно незаконосъобразен с оглед на продажбата на жилището, която те са направили в разрез със законодателството. Тази продажба на единственото ни жилище е незаконна. Освен това то е продадено на трета продан за жълти стотинки. Има решение на съда, според което банката, от която теглихме кредита за закупуването на жилището, е загубила ипотечното право над жилището. Имаме заведено дело за това, че банката е продала на колекторска фирма събиранено на дълга без да бъдем оведомени и сме продължавали да внасям вноски по кредита си. При тази първа цесия без наше знание банката губи това ипотечно право върху жилището. ЧСИ би трябвало да знае за това падане на ипотеката, но въпреки жалбите в съда тормоза продължава.“, сподели и съпругата на варненеца, теглил кредита преди години.

Семейството пита:

„Трябва ли да стигнем до крайни действия, да посегнем на живота си, за да ни обърнете внимание и защитите правата и интересите ни, да се докаже че тази продажба и действията на ЧСИ са незаконосъобразни? Нали съдът е независим, защо при нашите жалби реагира неадекватно и съдиите си затварят очите. Как бихме могли да се защитим, след като никой не иска да види незаконосъобразността на тази продан. Ако има доблестен и честен съдия би трябвало да ни помогне!

Досега всяка наша жалба се определя като недопустима. Има европейски закони и клаузи, които трябва да се прилагат в България, но явно не се прилагат. Ние вярваме в българското правосъдие и призоваваме, ако има все още честни съдии във варненските съдилища, а то със сигурност има такива, нека да реагират и защитят правата ни. ЧСИ Даниела Янкова побърза да впише купувача на дома ни в имотния регистър, с което целеше да ни парализириа и приключи с нас. До момента не иска и не я интересува нашето становище. До момента няма разговор, а само натиск да освободим жилището. Ние имаме петиция в европейския парламент и в европейската комисия сме пуснали жалби, обърнахме се и към евродепутата Емил Радев за съдействие. Нужно ли е да се обесим или запалим пред варненския съд, за да ни обърнат внимание?“

Източник: varna24.bg

Прегледа
1117

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Варненско семейство готово да се самозапали пред съда, за да защити единственото си жилище

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+