17 януари, 2019
07:37

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Да сложим вето на доброто…или за гузната съвест на българското училище!

май 26th, 2016 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
135
baaam

Една история вчера обиколи социалните мрежи и медиите. Простичка непретенциозно разказана история, за вървящия пеш в дъжда абитурент, за когото неговите съученици нямали място в колите си.

Часове след това, жената разказала случката публикува ….извинение! Защото имало видите ли засегнати, а класната на абитурентите и била съседка:

,,Публично се извинявам за неудобството което причиних на училището,класната, директорката, съучениците и техните родители с моят пост. Моля всички медии да изтрият поста ми, МОЛЯ ВИ! Момчето не е попитало всичките си съученици, грешката е изцяло моя. Бях под афект,огорчена, разочарована от това което чух от момчето и действах необмислено. Не съм искала да обидя никой, съжалявам, че един мой личен статус създаде толкова тревога и нарани хора които обичам! Благодаря отново на всички които ми писаха и ме подкрепиха, но не заслужавам тази подкрепа! Моля, изтрийте поста ми от новинарските си сайтове и ме оставете да си остана скрита от света, както съм била и до сега. Благодаря!“

Ние от ОВарна.бг няма да изтрием историята. Няма да изтрием доброто, заради гузната съвест на някой.

Г-жа Видева причинила ,,неудобство“ на училището, класната, директорката и неизтрезнелите още абитуренти! Защото гузната им съвест е заговорила и се почнало едно ,,ама нещата не са съвсем така“ …,,ама ние не знаехме“ и други подобни. Хайде бе , месеци преди заветната вечер, всички абитуренти знаят с каква кола ще ходят/и че някой е без кола/, с какъв костюм и рокля ще бъдат, с какви обувки и дори цвета на чорапите си знаят. Класната ,този стожер на училищното възпитание заявила, че момчето било уважавано от съучениците си , дори въпросната вечер няколко момичета танцували с него, за да не бил самотен. Хайде де, какво благородство а! “Всички деца бяха вкъщи с двама колеги, почерпихме се с бонбони. Никога някой в класа не е имал лошо отношение към него”, обясни за “24 часа” класната на Кристиан Антоанета Георгиева. Така де, не го е лишила и от бонбон.

Кристиян , момчето останало без баща на 8 години е бил подготвен за това , да върви пеша. ,,

Е, аз

предварително бях отишъл с

баба до хотела, 2 дни по-рано

Исках да видя къде се намира хотелът“ казва Кристиян

Нека не се лъжем за днешните абитуренти. Децата ни са нетолерантни още от най-ранна възраст, още от детската градина. Нетолерантни към различните, към ,,другите“ …в случая и към бедните.  Същите, за които изпитите се провеждат с камери и засилени мерки за сигурност , все едно не са изпити а пренасяне на златния резерв на БНБ. Същите младежи, които за 12 години в училище не са се научили да не преписват, да не разчитат на друг и други методи , а да разчитат на себе си. Същите за които не са важни знанията , а оценката. И за това не са виновни те разбира се ….Виновни са семействата им, виновни сме ние , виновна е и онази същата класна, с която са последните 4 години. На изходните нива за 4 клас преди седмица, подобна класна подаде на децата   отговорите на тестовете. Защото добрия резултат на теста е атестация за качеството на учителя. И учителя лъже системата …и възпитава децата ни в това.

Но да се върнем на темата. Вчера обществото мина от ОСАННА до Разпни го само за часове. Жената споделила случката, видите ли гонела лайкове ! Хайде де, заради лайк ще тръгнеш в дъжда да закараш непознат младеж-вие сериозно ли?

Искала да се ,,изфука“ . Ами нека. Лично аз предпочитам някой да се ,,фука и хвали“ с такива неща, отколкото с лъскава чужда лимузина или със силикон в джуките.

И така, оплюхме жената свършила нещо добро и чисто човешко…заради гузната съвест на учители, ученици …и нашата такава.

Ще завършим с едно произведение , което едва ли днешните абитуренти познават:
***
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…
Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
а всякому мерамът е развала…
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Петко Р. Славейков

За радост, такива случки като тази, ни дават малко надежда. Те са светлинката в тунела. Тунела от тъмнина и безчувствие , в който самите ние вървим по който поведохме и своите деца.

Прегледа
135

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Да сложим вето на доброто…или за гузната съвест на българското училище!

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+