22 май, 2019
00:18

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Хронологията на едно лицемерие..или да убием кучетата ,,по закон“!

март 15th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1886
смет1

Само преди седмица защитници на животните проведоха акция за лечение, обезпаразитяване , кастриране и маркиране на безстопанствени кучета , обитаващи сметището в с.Въглен. Акцията бе с доброволци и абсолютно безплатна.

 

 

 

 

Чудесно, биха казали всички с отношение към животните. Да , ама не. Не така мислят от едно варненско сдружение -СНЦ ,,Право на живот по закон“ , представлявано от г-жа Дарина Бързева.

бързеваВ деня на доброволческата акция, г-жа Бързева/ на снимката/, със съдействието на Анна Арнаутска подава няколко сигнала до две районни полицейски управления/ 2 ро РПУ Варна и РПУ Аксаково/ с обвинения , че доброволците ,,незаконно крадат кучета“ ….с цел продажба! Подава и сигнал до Дирекция УСКОР на Община Варна. Подава и сигнал до ОДБХ Варна, като обвинява участниците в акцията, че ,,превозват“ незаконно нерегистрирани кучета. Настоява ОДБХ Варна да се намеси и да предприеме ,,предписаните от закона действия“!

 

И става интересно. Г-жа Дарина Бързева цитирайки избирателно подбрани извадки от закона твърди, че превозването на немаркирани и нерегистрирани кучета е незаконно и такива животни подлежат на …евтаназия. Вече имаше случай на евтаназирани от БАБХ животни -кончетата от преди година и половина.

смет7За нея няма значение, че животните се превозват на умопомрачителното разстояние от 8км/ разстоянието от сметището до ветеринарния кабинет/именно за обезпаразитяване , кастриране и маркира, а две от животните и за спешно и наложително лечение.  И въпреки, че е представител на Сдружение с нестопанска цел с името ,,Право на живот по закон“ , тя настоява инспектори от ОДБХ Варна да спрат автомобилите с които се превозват животните, да ги конфискуват и да изпълнят разпоредбите на закона, който пак според същата предвижда конфискация и …евтаназия. И така , председател на сдружение за защита на животните настоява за мерки, водещи до убийство на животни. Странно нали!

От ОДБХ Варна отказват да извършат исканите от г-жа Дарина Бързева действия, с мотива, че не виждат нарушения на закон или разпоредби. Явно, инспекторите на ОДБХ Варна са по-морални и човечни от представител на сдружение за защита на животните.

Полицейската проверка обаче се осъществява …и съответно също не открива нарушение на закон, наредба , правилник и изобщо нещо нередно и незаконно.

Във ветеринарния кабинет пристигат на проверка и инспектори от ,,Звеното за контрол и регистрация“ към Дирекция УСКОР на община Варна. Инспекторите са двама и споделят, е са ,,вдигнати по спешност“ в извънработно време след сигнал на г-жа Бързева до зам.кмета Тодор Иванов.  Извършват проверката и отново не констатират нарушение. Интересно, кой ще заплати извънредния труд на инспекторите сега-отговорът е ясен, ние данъкоплатците.

На сметището пристига и управителката на приюта за кучета в Каменар. Отново не открива нищо нередно, дори предлага помощта си ако има нужда от нея!

Обвиненията на г-жа Бързева, макар и опровергани изцяло от предизвиканите от нея проверки на полиция и служители на Община Варна продължават. Тя твърди, че за откарването на бездомно /безстопанствено/ куче в тежко състояние за лечение е нужно…уведомление до ОДБХ. Уведомление било нужно и за откарването на бездомни кучета за обезпаразитяване, кастриране и маркиране. Същата обаче не може да цитира в кой закон или наредба има такова изискване.

Обвинява доброволците, погрижили се за животните , че ,,незаконно “ са проникнали в обект със ,,стратегическо “ значение, какъвто се явявал..сметището в с.Въглен! Нямали изрично писмено разрешение.

носенеТакова обаче не е нужно. Всички участници в акцията , бяха посрещнати от служители на сметището и им бе разрешено да влязат и да заловят животните. Преди това им бе проведен  инструктаж за безопасност.  В крайна сметка, доброволците не са прескачали огради, прокопавали тунел или ползвали друг метод за ,,незаконно проникване в обект със стратегическо значение“! Били са официално допуснати вътре от служители на сметището. Но за СНЦ ,,Право на живот по закон“ това няма значение-важното е да се обвинява в неспазване на закона и да се ..пречи.

Доброволците се грижат за животните там от много време-осигуряваха им къщички и храна през зимата, лекуваха болните  и кастрираха безвъзмездно в опит да се намали популацията им. Самата акция бе проведена изцяло под ветеринарно медицински контрол на дипломиран ветеринарен лекар.

Някак странно е в крайна сметка сдружение за защита на животните, да настоява за мерки, можещи да доведат до умъртвяване /евтаназия / на няколко бездомни животни, само за да ,,натриеш “ носовете на група доброволци. И продължава с твърденията си и с обвиненията , че са извършени незаконни дейности от хората помогнали на животните, въпреки че проверките доказаха – такива нарушения на закони и правилници няма! 

Г-жа Бързева от СНЦ ,,Право на живот по закон“ цитирайки отново избирателно членове на ЗВМД твърди, че животните от сметището ….подлежат на евтаназия!!! Не се търси вариант за спасяването им, а се настоява за прилагането на нейното тълкуване на закона…което предвижда евтаназия.

СНЦ ,,Право на живот по закон“ е известно на варненци и като сдружението предложило човек с фалшива диплома за управител на кучкарника в Каменар. Припомняме , че през 2013 г. управата на Варна в лицето на кмета Иван Портних, предложи на зоозащитните организации те да предложат човек с подходящ ценз за управител на общинския приют за кучета. Тогава СНЦ ,,Право на живот по закон“ предложи Анатолий Тодоровски за поста. Кметът уважи техния избор и назначи Тодоровски за управител. Само месец след това , гръмна скандал с дипломата му. Тя се оказа фалшива и Анатолий Тодоровски бе не само незабавно уволнен, но и осъден.

След този случай, от Община Варна разбира се не само не приемат на сериозно исканията на варненските зоозащитни организации, но и се отнасят с крайно недоверие към всичко , предложено от тях.

По информация на ОВарна.бг същия Тодоровский  тогава е кастрирал животни на СНЦ ,,Право на живот по закон“  без да има правоспособност за това и без да е ветеринарен лекар…в селски двор. Съвсем ,,по закон“! И ако тогава това не е било проблем за зоозащитната организация, то сега кастрацията на животни от правоспособен дипломиран ветеринарен лекар във ветеринарен кабинет е незаконна!

Толкова по темата. Изводите оставяме на своите читатели, както и отговора на въпроса как сдружение за защита на животните е готово да предприеме действия, можещи да доведат до убийството/евтаназия/ на кучета, само и само да ,,натрие носовете“ на свои колеги, посветили се на каузата за спасяването на животните!

 

Прегледа
1886

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Хронологията на едно лицемерие..или да убием кучетата ,,по закон“!

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+