21 май, 2019
00:40

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Кой уби Джесика или как баба Стефка стана убиец…

ноември 26th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
19 606
стеф

Ще ви разкажем една история. Ще ви я разкажем с думите на жената, опитала се да спаси един невинен живот. Ще ви разкажем за баба Стефка Цонева, която десетина години се е радвала на компанията на кученцето си Джесика…и един ден решава , че кученцето вече и пречи и решава…да го убие. Баба Стефка стана убиец.

,,Вчера докато чаках за свиждане на Арес в клиниката влезна възрастна дама с възрастно куче. Заяви, че го води да го приспят. Кучето вече трудно се движело, докато слезне за разходка се изпускало по стълбите и съседите се сърдели, идва зима и жената вече не можела да се грижи за него. Кучето я следваше безрезервно и имаше пълно доверие, не осъзнаващо какво е отредила стопанката му. Изпаднах в шок. Кучето е възрастно, но се движеше на собствен ход, има катаракта и на двете очи, но се храни с апетит, адекватно и гальовно – просто възрастно.
стефчеОпитах се да запазя приличие и да бъда спокойна. Поговорих с дамата, тактично я подсетих, че и тя е възрастна, че в кучето има още живот.. От клиниката любезно и обясних след преглед на кучето, че от медицнска гледна точка, не е за евтаназия. Тя настояваше категорично, че не иска кучето и не може да се справя вече с него.
След едночасови молби и разговори, с мен и прекрасните доктори успяхме да я убедим да даде отсрочка до неделя.
С две думи – до неделя трябва да се намери дом за кучето, ако не тя ще намери начин да го приспи някъде другаде.
На кучето не му остава много, но колкото и да му е отредено не мисля, че заслужава да си отиде така предадено. Знаейки как се боря за болни , сакати животни не мога да остана равнодушна към жестоката смърт на животно, само защото е възрастно. Ако имах къде да го прибера нямаше да пиша този пост.
Търся помощ и състрадание за едно вярно куче. Нека човешкото безразличие не натделее. Всеки от нас има някой възрастен близък около себе си. Това ли трябва да получат в последните си дни когато имат най много нужда от нас ?! Идва Коледа, стават чудеса. Надявам се някой да отвори сърцето и домът си за това старо момиче за да може да изживее остатъка от живота си обичано. „

Това беше преди два дни. Днес разказа продължи с ужасяващата си развръзка:

,,Не знам как да започна този пост, дълго се двоумях дали да го напиша, не си падам по драмите. Смятам, че дължа обяснение на всички съпричастни със съдбата на кучето и предложили помощ. Също така смятам, че е редно повче хора да видят лицето на убиец. Лицето на Стефка Цонева.
От момента в който видях стопанката искаща да приспи кучето си само защото е възрастно, не си намирах място и не съм спряла да търся вариант да го спася.
Проведох безброй разговори с различни хора докато се намери най-щадящия вариант за кучето. Късно снощи бе предложен идеалния дом, в апартамент в София с още едно 10 годишно кученце. Бях толкова щастлива. Друга дама закупи памперси и храна за начало. Имахме уговорка днес да се видим и вземем кучето. Всичко беше готово.
От сутринта звъня на стопанката за да се уговорим, никой не вдигаше телефона.
Към обяд вече бях сериозно притеснена, с една от жените решихме да отидем до адреса който Стефка ми бе дала в клиниката.
Докато паркирах и се оглеждах за блока, видяхме ужасяваща гледка..
Не мога да изкажа с думи шока, гнева, мъката и безсилието което ме обвзе.
Питам се – защо. Защо не можа да изчака 3 дни тази жена след като поех ангажимент да взема кучето и днес. Защо толкова искаше да му отнеме живота, само защото е възрастно. Никога не бях виждала толкова везсърдечен и безскруполен човек. Тя не искаше това куче да живее. Съседките които и помагаха за трупа определено жалеха повече. Опитавли са да я разубедят, дори не им беше казала, че има опция. Държа се арогантно. Влачеше кучето още топло като торба за смет. Искаше да го изхвърли в градинката и зарови където щеше да бъде разкъсано и оглозгано от бездомни животинки.
Подадох сигнал на 112, отзоваха се веднага. Изключително търпеливи и любезни. Обясниха и, че нарушава закона като се опитава да зарови куче в междублоково пространство.
Безумното и поведение ескалира като каза, че не може да се занимава и патрулката да вземат трупа. Потресена съм от човешкото бездушие. Гнус ме е, че съм човек. Не мога да си простя, че постъпих наивно и повярвах, че ще изчака да го взема. През ум не ми минаваше, че жена на тази въраст може да бъде хладнокръвен убиец. Убиец на собственото си куче, само защото е старо. Или може би вярва, че отнетото му време живот ще и се препише на нея
Прости ми, Джесика и почивай в мир. Ужасно ми е мъчно, че не те спасих.
Благодарна съм, че покрай този пост видях, че все още има добри хора със сърца. Благодаря на всички отзовали се.“

 

Не знаем как да коментираме и дали има смисъл от коментари. Кой и как решава дали едно куче да умре? Кой ветеринар си позволява да евтаназира здраво куче?  Кой даде право на баба Стефка да убие и с какво сърце тя уби…най-верния си другар?

Баба Стефка не е единствена в родната ни България. Баба Стефка е отгледала деца и внуци…и ги е възпитала според собствения си морал и разбирания. Дали в утрешния ден някой няма да поиска и тя да умре…защото е стара?

Разказът и снимките са на Dani Lu -жената опитала се да спаси Джесика и …закъсняла с няколко часа…

Прости ни Джесика! Прости ни, че си се родила в тази държава , с такива хора. С такива хора като баба Стефка и като нас самите. Защото вината е и наша. Защото безучастно отминаваме подобни неща и не правим нищо за да променим това.

стеф1стеф21

стефче

 

Прегледа
19 606

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Кой уби Джесика или как баба Стефка стана убиец…

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+