25 юни, 2018
03:25

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Нищо не ни коства да се намесим хора!

юни 18th, 2017 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
173
полиц

Безучастно стоим, докато пребиват възрастна жена на спирка! Безучастно стоим, докато бият възрастен мъж в автобуса! Безучастно минаваме, докато развилнял се младеж бие жена на светофар!

Такива ли станахме, безучастни , страхливи …и снимащи?

Един психолог каза наскоро, че безучастността е признак на съвременното общество и обяснението е просто. Обществото е научено да разчита на институциите и службите да си вършат работата. Може и така да е, ама в нормалните държави. Тук, в България институциите не работят. Насилниците остават ненаказани. И не просто ненаказани, а с ясното съзнание, че са над закона, неприкосновени!

И резултата е налице.

За радост обаче, не всеки приема това положение. Има и хора, които не стоят безучастно. Такъв е и Михаил Стефанов.

Mihail Stefanov

,,Карам си днес колата и на кръстовището на Христо Ботев и Симеон спирам на червено. Една мила баба тръгна да пресича, когато ей този субект (арестувания), може би швед бил е някога, се засили и я ритна в гърба. Тя се развика, а аз да речем, че се подразних. Спрях на аварийни, слязох, наврях се в него и настойчиво го помолих да изчака търпеливо докато повикам полиция (е, с малко по – резки думи). Той ме поогледа и реши, че е по-разумно да се отзове на молбата ми. Междувременно даже го спасих от гнева на минаващ младеж, който като чу защо стоим, искаше да го бие. И беше много кротък до пристигането на полицаите, които пък бяха супер яки. Даже повикаха втора кола, която да закара милата дама до управлението. Аз писах и после си тръгнах.

Доста се чудих дали да постна тази история, защото на практика не смятам, че съм направил нещо особено. Ама с оглед на скорошните събития и точно защото не е нещо особено да помогнеш, а от 15 коли на кръстовището само аз спрях, реших да я споделя. , и някак си няма как да оставим да ритат майките и бабите ни, нали?“

Прегледа
173

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Нищо не ни коства да се намесим хора!

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranПЪТНА ПОМОЩ ВАРНАbulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+