16 юни, 2019
08:22

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Забраниха на БСП Варна да пече агнета за варненци в Екопарка

май 4th, 2015 | Публикувал: Ивайло Василев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
162
20140929_120052

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев забрани да се организира празник за варненци в „Екопарк“ – Варна, който е част от града. От кабинета си в София той разпоредил устно да бъде отказан достъп до градината, защото е по инициатива на БСП. Позовал на текст, който забранява политическа дейност на територията на висшите училища, въпреки че във водените предварително разговори с екипа му такъв проблем не беше очертан.  Екопаркът е на разпореждане на СУ. Аргументът му бил, че ще се прави предизборна агитация с мероприятието за Гергьовден. Не е ясно защо проф. Илчев е решил, че ще се прави агитация след като в момента кампания за избори няма. Не е ясно и защо след като събития там са провеждали други политически сили за моята партия това е забранено.

Проф. Илчев може и да има формално основание, но ми е интересно как точно в този момент реши, че празникът на Гергьовден не може да се състои. Мисля си дали пък някой високопоставен управляващ не го е посъветвал да го стори. Професоре, кой?

На 6 май искахме да организираме пролетен празник за варненци. Избрахме екопарка, защото е подходящ за това. Поканихме Славка Калчева и варненски самодейни, и професионални състави, за да стане наистина празник. В последния момент, след като всичко е организирано, получаваме отказ да влезем на територията на парка. За каква агитация говори проф. Илчев – не зная, зная, че целта ни беше да организираме пролетен празник, а не митинг.

Смятам, че е крайно време този екопарк да стане варненска територия, а не да бъде управляван от столицата. Още на следващата сесия на общинския съвет ще внесем предложение кметът да поиска с официално писмо той да бъде върнат на града ни. Не може и не трябва да позволяваме София да забранява на варненци да ползват собствения си парк.  Или трябва да чакаме проф. Илчев да постави на входа на парка хора, които да питат варненци имат ли определена политическа принадлежност, и ако имат да не ги допускат до поляните.

Спомням си, как преди само няколко години с проф. Илчев подписахме споразумение, с което като председател на общинския съвет във Варна приех да отстоявам територията на екопарка да бъде вписана като зелена зона в Общия устройствен план на града, за да бъдат пресечени всички опити там да се строи. Изпълнихме го. А сега същият този проф. Илчев забранява на варненци празник в същия този екопарк.

Май наистина е време Варна да си върне екопарка и София да спре да се опитва да управлява града ни.

 

Прегледа
162

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Забраниха на БСП Варна да пече агнета за варненци в Екопарка

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+