19 април, 2019
01:56

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Борислав Гуцанов иска сваляне на политическия чадър върху затънали общински фирми и поемане на отговорност от управляващите общината

юни 15th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
173
48125

„Две ключови общински фирми във Варна – „Градски транспорт“ и „Пазари“ – са се отправили стремително към дъното и се намират в срамно състояние заради лошо управление и порочни решения, взети от мнозинството на ГЕРБ в общинския съвет”. Това разкри лидерът на Градския съвет на БСП – Варна и общински съветник Борислав Гуцанов при обсъждането на годишните им отчети. Той поиска оставките на шефовете на двете фирми и не скри възмущението си от безочието им при изнасянето на катастрофалните данни.

„Общинското дружество „Пазари“, което през 2009-а постигна връх в развитието си, отчитайки малко над 1 млн. лева печалба, за 2017-а е реализирало положителен резултат малко над 100 хил. лв. На печалба беше и до преди две години, въпреки това старото ръководство беше сменено. Резултатът от първата бюджетна година на новите шефове, които бяха наложени силово, е петкратен спад на печалбата. Оправданията на ръководството му е, че три пазарни площадки във Варна вече не съществуват заради започналите мащабни инфраструктурни проекти в града”, каза още Гуцанов. Според него обаче, нито един от трите малки пазарчета, така или иначе, не е било на печалба.

Още по-тежка е ситуацията в дружеството „Градски транспорт“, което в периода на управление на ГЕРБ се превърна в монополист на всички автобусни превози в града, като частния превозвач, с който си поделяше линиите, беше силово изместен с решения на общината. Борислав Гуцанов цитира доклада на одитора на транспортната фирма, в който се говори за „съществена несигурност за предприятието“. Причината за това е, че ако загубата на „Градски транспорт“ през 2016 -а е била около 1,8 млн. лв, то през 2017 година е вече близо 2,8 млн. лв. Заедно с това, общата разлика между активи и пасиви на дружеството, трупана през последните години, вече е около минус 10 млн. лв. „Исках ви оставката преди повече от година. Тогава управляващите коментираха, че резултатите ви се подобряват. Какво стана?“, обърна се Гуцанов към ръководството на общинския превозвач.

Лидерът на варненските социалисти беше категоричен, че политическият чадър, разпънат от ГЕРБ и съюзниците им в общинския съвет на Варна, трябва да престане и да се търси отговорност от ръководствата на съсипаните общински дружества. Отделно от това, трябва да има и не само политическа отговорност за тези, които са избрали неподходящите ръководители и водят икономическите структури на Община Варна надолу, смята Гуцанов.

Прегледа
173

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Борислав Гуцанов иска сваляне на политическия чадър върху затънали общински фирми и поемане на отговорност от управляващите общината

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+