16 юни, 2019
08:20

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Медийна група “Черно море” продължава да популяризира културата на Варна

септември 14th, 2014 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
126
b_6ce66cb1091cd681fe3d89eaea6b2c35

Едно към едно от получено писмо от медийна група „Черно море“.

Право на отговор:

Призоваваме за публичност при разходването на общински средства

Уважаеми дами и господа,

Ръководството и екипът на Телевизия “Черно море” винаги са отстоявали принципа за публичност при отчитането на разходваните средства, предоставени от община Варна, в различни направления на обществения, социалния и културен живот на града. В тази връзка, представяме пред гражданите на Варна отчет за дейностите, които “Медийна група Черно море” ЕООД извърши за подпомагане кампанията по популяризирането на проекта “Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019”, в изпълнение на Решение 1438-7 на Общински съвет – Варна. Публикуваме този отчет, като обобщение на направеното, без да пренебрегваме факта, че дейността на всяка медия е изцяло публична, защото тя е предназначена за широката публика.

В изпълнение на Решение 1438-7 на Общински съвет – Варна за популяризиране на проекта “Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019” бе създадена рубрика “Сцена култура” в сутрешния блок на ТВ “Черно море”, която вече има 25 издания, с по две повторения в програмната схема на телевизията на всяко от тях. Успоредно с рубриката започна успешната реализация и на предаването “Сцена култура”, което се излъчва всяка сряда от 18:00 часа. До момента са реализирани шест броя предавания с по две повторения на всяко от тях. Продукция на ТВ “Черно море” са и 22 епизода на рубриката “Перспективи – Европейските столици на културата”, в които се върнахме назад в годините, за да представим градовете в Европа, носители на престижната титла, с тяхната културна програма, успехи и трудности. От началото на годината, в сутрешния блок на ТВ “Черно море”, бяха излъчени 160 културни афиша, чрез които промотираме културният живот в града. Екип на телевизията подготви осемсериен телевизионен филм за 50 годишнината от създаването на балетния конкурс във Варна, а в предаванията “Утро в нашия град”, “На брега” и в новинарските емисии на ТВ “Черно море” намериха отзвук всички събития от богатия културен календар на Морската ни столица. В програмната схема на телевизията бяха подробно отразени всички фестивали и конкурси, организирани със съдействието на община Варна. Особено сме горди, че благодарение на нашата телевизия, те бяха популяризирани и на световно ниво, чрез репортажи, които ТВ “Черно море” предоставя на телевизия “Дойче Веле”.

Реализираните дейности, в изпълнение на Решение 1438-7 на Общински съвет – Варна, многократно надхвърлят отпуснатите за целта средства (за справка тарифите за рекламни и ПР форми на ТВ “Черно море” са публично достояние на интернет адрес: www.chernomore.bg. Най-интересните предавания и рубрики бяха качени в секция видео на Информационна агенция “Черно море” и на страниците на ТВ “Черно море” в социалните мрежи youtube.bg и facebook.

Медийна група “Черно море” призовава всички организации, получили финансиране на проекти от община Варна, да се включат в инициативата за публично отчитане на получените средства и предоставя възможност да публикуват отчетите си безплатно на страниците на вестник “Черно море”.

За справка:

Решение 1438-7 на Общински съвет – Варна: “На основание чл. 21, ал. 1, т. 6 от ЗМСМА, Общински съвет –Варна дава съгласие да бъдат отпуснати финансови средства в размер на 42 120 лв. /четиридесет и две хиляди сто и двадесет/ лева на ТВ „Черно море” за медийно отразяване на културните събития на територията на гр. Варна и инициативите във връзка с кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата, чрез създаване на специализирана рубрика в сутрешния блок на ТВ „Черно море“: „Сцена култура” по ТВ „Черно море”. Средствата да бъдат осигурени от дейност 898 „Други дейности по икономиката“ от бюджета на община Варна за 2014 г.

Прегледа
126

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Медийна група “Черно море” продължава да популяризира културата на Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+