25 май, 2019
16:42

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Проф. Чирков: Варна е най-красивият град в България, но улиците и тротоарите са катастрофални

юли 21st, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
1122
732611d33be96deba422900c99f15e13

Варна е най-красивият град в България, жалко че е с толкова разбити улици и тротоари. Това сподели в интервю за Varna24.bg проф. д-р Александър Чирков, бащата на модерната сърдечна хирургия и кардиология, който и това лято дава консултации в морската столица.

За съжаление професорът все още не е намерил финансиране, за да сбъдне мечтата си да изгради най-модерната кардио клиника в Европа, която трябваше да бъде построена във Варна.

„Чувствам се добре във Варна, харесва ми, това е най-хубавият голям град на България и ми е най-близко до сърцето. Като съм свободен поне час обикалям. Всичко ми харесва тук. Така е структуриран града, че има доста стари сгради от бароков стил, които аз харесвам и прилича на град, който в повечето западни страни съм виждал, а аз живея в Германия повече от 50 години и имам добра база за сравнение.

Има възможност обаче за още по-добро развитие. Улиците и тротоарите са в катастрофална ситуация. Дойдоха германци, колеги, и правиха снимки на старите къщи, но не смееха да вървят спокойно, защото се страхуваха да не се спънат. Има доста дупки.

Кметът полага много усилия да направи Варна да изглежда най-добре, иначе природата е дала много на града. За мен Варна е един от най-красивите градове и на Балканите. Няма средства, явно кметът няма откъде да ги вземе, не му се помага истински.

Варненци са приятни хора, разбирам се добре с тях. Бях водещ кандидат за Варна във Великото народно събрание. Затова се кандидатирах, защото ми харесва градът.

Новата клиника щях да я направя бързо, проектът е платен. В Германия са изготвени инженерните и архитектурните проекти, но средствата ги няма. Не финансират такива неща, повече молове, супермаркети и ресторанти финансират, вместо да се направи нещо, което да служи на населението. Искам да направя една клиника, която да е най-добрата в Европа, комисарят на здравеопазването в Белгия каза, че такова нещо не е виждал, ако стане.

Боря се още малко, тъй като много години минаха. България още не е в културно-цивилизовано отношение развита като общество и започвам да не вярвам, че това неформирано общество, може да осигури тези средства.

Аз мога да намеря средства отвън, тъй както направих болницата в Пловдив, помогнах за кардиохирургията в „Св. Марина“, за спешната клиника едни американски фондове помогнаха, направих нова клиниката в Пловдив и направих старчески дом в Самоков за възрастни хора.

Исках да дам пример на много хора, които имат пари, да направят такава стъпка, с която да осигурят на по-бедните и слабите възможности да стигнат до постиженията на истинската качествена медицина. Но чакам сега някаква фондация да ме подкрепи.“, каза проф. Чирков.

Нужните средства за изграждането на Черноморската кардио клиника са 44 млн.лв. Досега проф. Чирков е имал три договорки с трима различни инвеститора, но се оказали несериозни.

„Не съм се обръщал към български бизнесмени, те се интересуват от изграждането на структури, които да им носят пари.“, допълни професорът.

Запитан дали слуша повече сърцето си, вместо разума, той отговори, че според него сърцето не може да взема решение, то изпълнява това, което казва мозъкът.

„Това, което искам да кажа на хората е да положат усилия да не са агресивни, да не завиждат, да нямат желание за отмъщение. Ние сме християни. Нека сме отстъпчиви.

Бих препоръчал и на нашите политици, които стигат до вербален оргазъм в парламента, да положат усилия за изграждането на структури, които ще бъдат в полза и на най-слабия човек в този живот.“, допълни Александър Чирков.

Прегледа
1122

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Проф. Чирков: Варна е най-красивият град в България, но улиците и тротоарите са катастрофални

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+