14 декември, 2018
06:06

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Двореца и „Спортпалас“ с непосилни наеми за спортните клубове във Варна

февруари 9th, 2017 | Публикувал: Боби Илиев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
153
IMG_20170126_120257

Общественият съвет ще изготвя стратегия за спорта, реновират Алеята на спортната слава

С 15 000 лева по-малко ще получи ветеранския спорт във Варна през 2017 година. Това стана ясно на работна среща на обществения съвет по спорта в морската столица с кмета на града Иван Портних. На нея присъстваха още зам.кметът Коста Базитов, директорът на дирекция “Спорт” Кристиан Димитров, председателят на постоянната комисия младежки дейности и спорт Мартин Байчев и директорът на ДКС Минко Христов.

Категорично бе взето решение предварително обявената сума 50 000 лв да се редуцира до 35 000 лв. Аргументите са, че ветеранският спорт по света се самоиздържа и не представлява официално град лии държава на състезания. Разликата от 15 000 лв ще се отдели за подпомагане на “олимпийско звено”, което предстои да бъде създадено. Като цяло то ще се финансира от федерациите, но по места общините могат да помагат допълнително.

В същото време стана ясно, че обществения съвет ще изготвя стратегия за спорта, като базовите точки в нея да са свързани със спортното строителство, изграждане на многофункционална спортна зала в двора на варненското спортно училище и плувен басейн в града, евентуално в кв. “Аспарухово”. Кметът Иван Портних заяви, че ще започне проектиране на спортната зала, както и на басейна, като следващият етап е да се мисли за начина на финансиране.

Алеята на спортната слава във Варна ще бъде реновирана, след като голяма част от поставените плочи са натрошени от вандалски прояви. Зам.кметът Коста Базитов взе мнение по темата и обеща да се предприемат съответни действия заедно с дирекция “Култура”.

От обществения съвет по спорта поискаха от кмета и съдействие по отношение ползването базата на “Спортпалас” с преференции от варненски клубове. Преди години спортисти и отбори от морската столица са ползвали същата база с 30 % намаление.

На срещата бе направено предожение кметът да съдейства за повишаване на качеството на храната на спортистите и да се търси възможност за изграждане на общежитие за учениците в Спортното училище. Поставен беше и въпросът Общината да се ангажира с точно определен процент от общия годишен общински бюджет, който да бъде отделян за спорт годишно. От своя страна кметът Иван Портних обясни, че ще коментира това с Общинския съвет и финансовите специалисти, преди да посочат конкретна цифра.

Искане имаше от страна на Обществения съвет да бъде изграден паркинг до Юнашкия салон и получиха обещание от кмета това да се случи, макар че ще изисква определено време.

В края на работната среща бяха коментирани теми свързани с ДКС и евентуалното намаление на цените за ползваме на залата от варненски клубове. Директорът на ДКС Минко Христов бе достатъчно етичен и точен при отговорите, като каза, че е готов на подобни разговори, но смята че финансовите параметри на този етап са напълно допустими и в рамките на нормалното, като даде конкретни примери. Той каза, че 11 клуба водят подготовка на територията на ДКС. Те плащат по 30 лева на ден, иначе цената за други клубове е 15 лв на час без ДДС. Без повече конкретика, директорът на ДКС даде да се разбере, че е съгласен на известна отстъпка при конкретни случаи свързани с варненски клубове, пише varnautre.com

Снимка: narodensport.eu

Прегледа
153

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Двореца и „Спортпалас“ с непосилни наеми за спортните клубове във Варна

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+