22 февруари, 2019
06:51

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Дисциплинарно уволнен служител съди район Аспарухово

януари 4th, 2018 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 1
Прегледа
162
Jordan-Nikolov

Дисцпинарно уволненият общински служител Йордан Николов обжалва заповедта за уволнение. Делото ще се гледа пред Варненски районен съд утре от 10:00 часа. Освен заповедта за уволнения Николов ще обжалва и наложеното му от кмета на район Аспарухово наказание „Забележка“ и „Предупреждение за уволнение“, пише sputnik.bg

Припомняме, че бившият служител от район Аспарухово бе уволнен, тъй като е притежавал фирма, на която е бил управител. Потресаващо е, че фирмата му „Дийп Кънстракшън“ ЕООД се занимава със строителен надзор, проектантска дейност, инвестиционно проектиране, а самият Николов бе Главен инспектор Контрол по строителството.

Jordan-Nikolov-Firma

 

Според законодателството ни, не може да бъде сключван трудов договор за работа в държавната администрация с лице, което е управител на търговско дружество (чл, 107а, ал.1, т.2 от Кодекса на труда). В такива случаи работодателят прекратява трудовия договор без предизвестие (чл. 330, ал. 2, т.8 от КТ). Именно това се случи и с познатия като „Шумахера от Аспарухов мост“ Йордан Николов.

Спътник разполага с информация, че след като е получило сигнала за фирмата на Николов, ръководството на района услужливо го е посъветвала да прехвърли фирмата на майка си и го е пуснало в работно време да го направи.

Въпросът е обаче дали и юристът, който трябва да защитава утре пред съда район Аспарухово – негов личен приятел, който доскоро му беше колега, няма услужливо да допусне процесуална грешка, с която да осигури връщането на работа на Йордан Николов.

Дали не е нагло обжалването на заповедта, драги читатели?

Припомняме Ви, че Йордан Николов е подписал декларация, че не притежава фирма на свое име и не е управител на фирма. Тази декларация е лъжлива и действието му представлява престъпление. Член 313 от Наказателния кодекс гласи: „Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация…, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева“.

В момента прокуратурата работи по преписката с номер 12618/17. Разпитвани са колеги на Николов от район Аспарухово. Все още не е ясно дали на някого от тях няма да му бъде повдигнато обвинение.

Jordan-SHTerionov-Nikolov-Deklaratsiya-1

 

Снимки: sputnik.bg

Прегледа
162

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Дисциплинарно уволнен служител съди район Аспарухово

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+