18 март, 2018
00:17

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

  ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВАРНА

  7 юли, 19.30 часа, ФКЦ, ЗАЛА 1ЛЮБИМИ РУСКИ ПЕСНИ bulgaran 18.07 - 21.00 часа Летен театър КОНЦЕРТ НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ bulgaran "Вражалец" на 14 и 15 юни от 19.30 часа зала 1 ФКЦ bulgaran 25 и 26.07 - 19.30 часа - ФКЦ, ЗАЛА 1 ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС bulgaran Виртуозите на хармониката - 29 март от 19.30 часа, ФКЦ зала 1 bulgaran

Министър Нанков хвали кмета Портних. Предрече му още един мандат

октомври 18th, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 0
Прегледа
140
753202

„С всичко, което правим съм убеден, че кметът на Варна Иван Портних в този и следващия мандат ще направи една истинска революция в инфраструктурното развитие на Варна“. Това заяви при гостуването си в морската столица днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Ето как коментира министърът развитието на актуалните инфруструктурни проекти за морския град:

„Следя всички инфруструктурни проекти на Варна. Кметът не е много хубаво да го хвалим, че да не вземе да се отпусне. Но е факт, че с изключителен напредък се движат нещата. Проблемът при нас е, че винаги при устройствените процедури и процедурите за обществени поръчки се бавят нещата. Тук общината се справя перфектно с тежките процедури по отчуждаване на етапи, говоря за бул. „Левски“ и „Сливница“.

Бул. „Мара Тасева“ върви перфектно с парковото пространство, този път съм спокоен.

За „Левски“ също вървят процедурите перфектно, да може другата седмица, максимум в началото на ноември, да стартираме с реални строителни дейности. За сега само подготвяме площадката по част от трасето. Обозрим срок е 1 юли, срок, поставен от премиера Бойко Борисов. Трудности има всякакви. Трудно се намират добри инженери. Гоним 1 юли, това ни е амбициозния срок, най-много до 15 август трябва да е готов.

Обещах ремонт и на АМ „Черно море“ в посока Бургас. Ще стигнем на около 800 метра от страната на Варна. Обхода на Варна също ще бъде ремонтиран с едно кръгово на Игнатиево, за да облекчим трафика. Това ще е пътно съоръжение, което ще изведе транзитния трафик.“

Министърът уточни, че още преди две седмици можело да започне ремонтът на пътя „Златни пясъци“-Варна, но имало амбициозна идея, която се обмисля със служителите на кадастъра.

„Искаме да рехабилитираме пътя до Т-образното кръстовище на Аладжа манастир. От там искаме да разширим двулентовия път за „Златни пясъци“ с още една лента. Подхождаме малко по-амбициозно, затова се забавихме. Реално за два месеца този ремонт може да приключи. Водопровода трябва да местим също, той ни е включен в големия проект за водния цикъл. Там се подготвя прединвестиционното проучване. Преди месец споменах, че в началото на следващата година водното дружество ще възлага този воден проект. Той ще бъде на стойност около 110 млн.лв. Това е европейско финансиране, което ще дойде във Варна за подобряване на ВиК инфраструктурата в общината.“

В заключение Нанков заяви, че ако кмета сега си свърши всичката работа щели да му измислят нова. Имало много задачи и все амбициозни.

varna24.bg

Прегледа
140

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Министър Нанков хвали кмета Портних. Предрече му още един мандат

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  Четете ни във Фейсбук

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+