19 ноември, 2018
09:42

    СНИМКА НА ДЕНЯ

    bulgaran

    новини от къщи ,,ЕкоСтар“

    Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Предупреждение: Гответе се за вълна от бягащи от Турция

март 13th, 2017 | Публикувал: Боби Илиев | Добави коментар |
0 0
Прегледа
175
5bcd660696db4dfd62f576b80ef5cb95_600x460

България трябва да се готви за вълна от бягащи, предупреди бившият консул на България в Турция Георги Димов в коментар на скандала между Турция и Холандия в БНР.

„Подобно на България, Западна Европа е на мушката на Турция, обясни той. – И да мине референдумът, и да не мине, последствията ще са едни и същи. Основното следствие от тези силно желани промени в конституцията е по-нататъшното и по-дълбоко разделение на турското общество – на тези, които подкрепят Ердоган и на неговите опоненти. Опонентите му са определяни като „терористи и не-турци“. Трябва да се готвим за вълна бягащи от южната ни съседка“, смята той.

Според Георги Димов конфликтът ни засяга пряко като държава:

„По този начин и ние ще бъдем въведени в турските проблеми. Жертва сме на изборния туризъм, който е запазена турска марка. Трябва им подкрепа и отвън. Няма спор, че затоплянето на отношенията на Анкара с Москва е контрапункт на нейната западна ориентация. Това се доказа от визитата на Ердоган в Москва миналата седмица, но това е временно и конюнктурно явление. И двата режима са притиснати в ъгъла“, допълни Димов.