22 май, 2019
00:37

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

105 варненци пропищяха от кърлежи за седмица

юли 1st, 2017 | Публикувал: ОВАРНА | Добави коментар |
0 1
Прегледа
19
655-402-mnogo-uhapani-ot-kyrlezhi-zaradi-dyzhdovete-lekari-lekuvat-greshno

За периода 23.06.2017 г. – 29.06.2017г. регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници.

Регистрирани са 35 случая на чревни инфекции срещу 32 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 29 ентероколита, 1 салмонелозa, 2 ротавирусни ентерита и 3 вирусни хепатита. От въздушно- капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 32 лица срещу 42 за предходната седмица, представени от: 21 случая на варицела, 9 случая на скарлатина и по 1 вирусен и бактериален менингита.

Случаите с диагноза ОРЗ са 112 срещу 133 за предходната седмица. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св. Марина“ има постъпило 1 лице за лечение. С усложнения след преболедуване от ОРЗ са общо 21 лица: от тях с бронхити – 12 и с пневмония – 9 лица.

През изминалата седмица има регистрирани 2 случая на заболели от Лаймска болест и 2 – от Марсилска треска. Съобщени с бързи известия ухапани от кърлеж – 105 лица. В биологичната лаборатория на РЗИ е изследван 1 кърлеж – 1 случай с Иксодес рицинус. В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали общо 77 лица. Проведени са общо 40 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 8 лица.

В КАБКИС са изследвани и консултирани 9 лица. Извършени са 35 епидемиологични проучвания на болни с ОЗБ.

Прегледа
19

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - 105 варненци пропищяха от кърлежи за седмица

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+