20 юни, 2019
22:58

  СНИМКА НА ДЕНЯ

  bulgaran

  новини от къщи ,,ЕкоСтар“

  Само сега пакет ,,двойна отстъпка" при резервация на почивка в къщи ,,ЕкоСтар" bulgaranbulgaran

Медицината – врагът на здравето

ноември 25th, 2014 | Публикувал: В. Георгиева | Добави коментар |
1 0
Прегледа
179
article-0-06876105000005DC-823_468x286

С какво вреди на здравето на хората съвременната медицина?

За да отговорим на този въпрос, ние трябва първо да разберем какви цели преследва, и едва тогава можем да се опитаме да разберем доколко пагубно е тя за здравето. И така,  обикновеното “човешко” разбиране на медицината е, че това  преди всичко е наука, която, за разлика например от математика включва в себе си освен научните познания, и практическо изпълнение като: болници, аптеки, медицински академии и така нататък.

В теоретичен план медицината,  основавайки се  на своите предположения и хипотези, строи своите заключения, които след това се представят като абсолютна истина, и всичко, което противоречи на тази “истина”, се елиминира и не се взема предвид.

deadlyMedicine

 

Защо се  прави това ?

Сега в ерата на напреднала медицината, както можеше да се очаква, все повече се боледува, а когато човек е болен, той отива в здравно заведение, където лекарят  предписва лекарство на пациента, след което той купува  лекарство. И колкото повече са пациентите  и заболяванията, толкова повече напредва медицината и толкова повече печалби може да натрупа. Meдицината като източник на доходи  е неизчерпаема, защото вярата в академичните източници практически е  непоклатима и никой не поставя под въпрос валидността на решенията на хората в бели престилки. По този начин, колкото по-ниско е нивото на здравето, толкова по-добре е (финансово) медицината.

ghg

 

Каква е алтернативата?

Тя  е една –  да поддържате  тялото си здраво, да ядете само здравословна храна, да не се тровите  с токсични вещества (цигари, алкохол, наркотици), дневен режим и така нататък, в най-общ смисъл – това е здравословният начин на живот. А който се противи на тази постановка нека да плаща  за хапчетата, които само намаляват имунитета още повече – това е правото на всеки човек да бъде съзнателен към себе си или не.

Освен всичко друго повечето лекарства само  облекчават последствията от болестта, а не елиминират самото заболяване или заглушават сигналите, които показват началото на проблем (болест или слабост). Например: имате главоболие, препоръчват ви прием на хапче за главоболие, но тази болка не е просто така дадена, ние имаме нужда от нея  като симптом,  за да ни стане ясно, че трябва да спрем да правим това, което  причинява  болката – да  се отстрани причината, но най-често “хапчето” печели и хората не обръщат внимание, докато се появи болестта.

Сега може да се заключи, че лекарството в съвременното общество при потребителите играе същата роля: увеличава оборотите на продуктите, намалявайки качеството (на живота), за да се гарантират още  по-големи печалби, смъквани от населението.

 

 

Източник: bg.checkonline4you.com

 

Прегледа
179

Сподели

Вашата Реклама тук - За повече информация използвайте този линк

Добави коментар с профила ти във Фейсбук


Коментари към - Медицината – врагът на здравето

Все още няма коментари

Правила за коментиране в сайта ovarna.bg: За да публикувате коментар трябва да сте регистриран потребител на сайта и да се подписвате с реалното си име. Всеки коментиращ носи лична отговорност за написаният от него коментар. Лица, които се подписват с псевдоним или използват чужда самоличност не се допускат да коментират. Ако вече сте регистриран потребител на сайта, влезте с вашия логин и парола, за да коментирате. Коментарите на български език са задължителни. Коментари, съдържащи нецензурни изрази или нападки на расова, верска или личностна основа ще бъдат изтривани. Отстраняват се мненията, пропагандиращи идеологии и режими обявени със закон за престъпни (нацизъм, комунизъм), а авторите им ще бъдат предупреждавани и подлежат на забрана за коментиране в сайта в случай на подобен тип коментари.

Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментар.


  очаквайте:

  ТЕАТЪР БЪЛГАРАН С НОВА ВИЗИЯ bulgaran bulgaranbulgaran bulgaranbulgaranbulgaranbulgaran

  Четете ни във Фейсбук

  Анкета

  Има ли бъдеще кабинета Борисов 3 ?

  • Не, няма бъдеще! (66%, 78 Гласа)
  • Да, това е най-доброто за България (34%, 41 Гласа)

  Общо гласували: 119

  Loading ... Loading ...

  Реклама тук

  bulgaran

  Публикации в Svejo.net

  Профила ни в Google+